Rouwverwerking bij Therapie Utrecht

Omgaan met rouw

Je kunt om heel veel dingen rouwen. De meeste mensen denken bij rouw aan het verlies van een dierbare. Maar je kunt zo veel verliezen dat je dierbaar is of waar je hoop voor koesterde. Je huwelijk, een carrière, de kans op een kind, maar ook bijvoorbeeld als je lichaam je in de steek laat (ziekte of handicap). Allemaal vormen van verlies die je diep in je ziel kunnen raken.

In de klauwen van de rouw

Rouwen is gezond. Het is een natuurlijk proces dat je in staat stelt verlies te verwerken. In de regel kunnen mensen die verlies verwerken alleen en met naasten vorm geven. Maar niet altijd. Soms komt er een kink in de kabel en blijft het rouwproces steken. Als een hobbel waar je maar niet overheen komt.

Meer dan verdriet

Bij rouwen komt een heel scala aan emoties aan je voorbij. Je kunt schrikken van jezelf, bijvoorbeeld van de woede die je voelt of de overweldigende onmacht. Hunkering, verlangen, angst en schuld, ze kunnen je overvallen en in hun greep houden. Daarbij is het een energie-vretend proces en heb je te maken met je naaste omgeving. Waarschijnlijk voel je je oververmoeid en prikkelbaar.

Je bent opgesloten in de pijn, afgezonderd van alles en iedereen, zelfs een beetje van jezelf.

De rouwbehandeling van Therapie Utrecht is er op gericht het proces van rouw in haar geheel te doorlopen. De pijn van verlies zal nog lang bij je horen, misschien wel altijd. Maar nu kan ik je wel helpen de hobbels te nemen en je weer te verbinden; met jezelf, je omgeving en het leven.

Contact Therapie Utrecht

Heb je vragen, of wil je graag vrijblijvend advies? Bel dan met ons secretariaat, onze telefonisten helpen je graag. Ze zijn geschoold in de psychologie en vinden voor jou de beste behandeling bij jouw klacht. Er kan een afspraak worden gemaakt bij een therapeut of psycholoog en vaak zonder wachtlijst. Wij zijn er voor jou, bel ons op 030 – 22 70 090.