Stress en burnout therapie bij Therapie Utrecht

Op is op

Gelukkig zijn we geen batterij, met precies genoeg energie voor elke dag en als het op is, is het op. Nee, bij ons zit net even anders. Als jouw batterij op is, kun je doorgaan. Gelukkig maar, want soms is het gewoon even nodig.

Daar schuilt het gevaar. Want als je dat kunt, kun je het de volgende dag ook. En als je het een tijdje kan, denkt iedereen dat je het altijd kunt en doen ze er nog een schepje bovenop. Voor je het weet is jouw batterij écht op. Maar dan ook écht. En dan kun je je niet meer ‘even opladen’.

Hoe voorkom je een burnout?

Door niet alsmaar door te jakkeren. Vraag is dan natuurlijk: wanneer ben je aan het jakkeren? De wereld gaat steeds sneller, om je baan te behouden zul je er moeten zijn voor de baas, je gezin heeft aandacht nodig, vrienden. En kom op, iedereen moet dat toch doen?

Dat is natuurlijk niet waar. Je kunt jouw leven niet meten naar hoe druk een ander het heeft. Waarschijnlijk heb je jezelf al tientallen malen afgevraagd of je geen burn out hebt voordat je er één hebt. Maar je hebt niet goed geluisterd. Je voorkomt een burnout door goed naar jezelf te luisteren.

Gelukkig goed te behandelen

Veel mensen krijgen een keer in hun carrière een burnout. De beroepspraktijk heeft er veel aandacht aan besteed en we kunnen een burnout goed en snel behandelen. We herstellen je energieke gevoel, we werken aan hoe je goed en gericht kunt ontspannen, hoe je je energie over een dag verdeelt, hoe je kunt geven, maar ook nemen.

Contact Therapie Utrecht

Heb je vragen, of wil je graag vrijblijvend advies? Bel dan met ons secretariaat, onze telefonisten helpen je graag. Ze zijn geschoold in de psychologie en vinden voor jou de beste behandeling bij jouw klacht. Er kan een afspraak worden gemaakt bij een therapeut of psycholoog en vaak zonder wachtlijst. Wij zijn er voor jou, bel ons op 030 – 22 70 090.