Therapie in Utrecht

Gezien worden

In de behandeling gebruik ik een keur aan methoden en technieken. Ik baseer me op je klacht, maar ik kijk vooral ook wat er goed bij jou past. Je kunt dus niet zeggen dat ik één bepaalde therapie gebruik.

Over het geheel zul je wel merken dat mijn werkstijl erg gericht is op ‘gezien worden’. Ik merk dat cliënten vaak hele delen van zichzelf en hun eigen kunnen over het hoofd zien. Dat is natuurlijk zonde voor de kwaliteit van jouw leven, het zijn vaak ook precies die delen die je helpen je klacht aan te gaan.

Therapie Utrecht: inzicht, aandacht, aan de slag

We werken in drie stappen:

  1. in eerste instantie zoeken we inzicht;
    we formuleren de klacht heel precies, we voeren gesprekken over waar je klacht vandaan kan komen. In deze fase werk ik onder andere spiegelend: ik laat je zien wat ik zie, ik vertel je wat ik hoor. Voor de meeste mensen zitten daar onverwachte onderwerpen in die soms confronterend zijn, in de regel verrijkend en altijd helpen om niet alleen de klacht te zien, maar ook te voelen waar de oplossing zit.
  2. vervolgens geven we aandacht;
    dat wil zeggen dat we ‘inzoomen’ op het klachtgebied, dat we de in stap 1 gevonden inzichten inzetten om bijvoorbeeld nieuw perspectief te krijgen. En dat jij er achter komt waar, in jezelf, de middelen liggen om je doel te bereiken.
  3. en dan: aan de slag!
    De behandeling van Therapie Utrecht bestaat uit een praat-deel (tijdens onze afspraken) en een doe-deel (tussen de afspraken). Je krijgt opdrachten; soms een soort huiswerk, soms ook activiteiten die je uit moet voeren en waarvan je verslag legt. Het is de combinatie van praten, denken en doen die het meest vruchtbare resultaat oplevert.

Kijk ook hier eens

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Therapie Utrecht. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik één van de volgende links

Contact Therapie Utrecht

Heb je vragen, of wil je graag vrijblijvend advies? Bel dan met ons secretariaat, onze telefonisten helpen je graag. Ze zijn geschoold in de psychologie en vinden voor jou de beste behandeling bij jouw klacht. Er kan een afspraak worden gemaakt bij een therapeut of psycholoog en vaak zonder wachtlijst. Wij zijn er voor jou, bel ons op 030 – 22 70 090.